Nederlander bouwt perfect schaalmodel van Giant Inverted Boomerang

In Duitsland, vlak bij de Nederlandse en Belgische grens, vind in het eerste weekend van december opnieuw het Gangelter Modellbautage plaats. Bij dit evenement worden allerhande schaalmodellen tentoongesteld. Blikvanger dit jaar is een perfect schaalmodel van de Giant Inverted Boomerang rollercoaster van Vekoma die niet alleen qua grootte maar ook qua snelheid volledig overeenkomt met de realiteit.

 

Op 2 en 3 december vinden in de Duitse gemeente Gangelt de bekende Gangelter Modellbautage voor de 26ste keer plaats. Ditmaal wordt er een opvallend schaalmodel tentoongesteld met onder andere een subliem gebouwd, echt werkende versie van de Giant Inverted Boomerang rollercoaster van Vekoma.

Dit is echt een juweeltje om te zien en een knappe prestatie om te verkrijgen dat de trein overal op de baan de juiste schaalsnelheid bereikt. Het is de Nederlandse achtbaanfanaat Patrick de Groot, die momenteel afstudeert aan de Technische Universiteit, die de bijzondere prestatie wist te realiseren.

Patrick de Groot bereed al meer dan 175 verschillende achtbanen in Europa en Amerika, verspreid over 10 verschillende landen. Zijn inspiratie voor de realisatie van het schaalmodel deed hij vorig jaar op tijdens zijn reis in Spanje waar hij met Stunt Fall in Parque Warner Madrid een achtbaan van dit model in levende lijve kon beleven.

 

 

Praktisch:

Wie het schaalmodel met eigen ogen wil zien werken, moet dus naar Duitsland. De beurs vindt plaats in een gebouw van de Gesamtschule die 3 verdiepingen en een grote gymzaal omvat. Te zien zijn er verder nog vele modelbanen en overige modelbouw zoals schepen, vliegtuigen, auto’s enzoverder.

Gangelt ligt net over de grens in Duitsland bij de Nederlandse stad Sittard. Ook van uit België is het maar enkele kilometers rijden. De openingstijden zijn op zaterdag 2 december 2023 van 10 uur tot 18 uur en op zondag 3 december van 10 uur tot 17 uur. De entree bedraagt 7 euro. Gezinnen met kinderen tot 14 jaar betalen slechts 12 euro. De Gangelter Modellbautage is gevestigd in de Gesamtschule gelegen in de Kritzraedtstrasse en Mercatorstrasse, 52538 Gangelt, Duitsland.

 

Bron: Bart Thijssen – Organisator van de Gangelter Modellbautage

Foto: Schaalmodel van de Giant Inverted Boomerang van Vekoma met de maker Patrick de Groot