Wiener Prater krijgt allereerste exemplaar van de Huss Breakdance 5

Iedereen kent de Break Dance attracties wel die Huss jarenlang bouwde. In 2021 stelde het bedrijf een moderne versie voor van de Break Dance onder de naam Break Dance 5. Een eerste exemplaar hiervan zal geopend worden in het Weense pretpark Wiener Prater.

 

Het Wiener Prater park zal een eerste exemplaar van de Break Dance 5 openen van Huss. Bij deze moderne versie kunnen we heel wat verschillen opmerken met vorige versies. De attractie bestaat uit een tienhoekige hoofdschijf, met een diameter van minder dan 18 meter. Hierop staan vijf kruisvormige gyroscopen waarop telkens vier gondels gemonteerd zijn. Zo kunnen per rit maximum 40 mensen plaatsnemen en ligt de maximale capaciteit op 1200 personen per uur.

 

Nieuw bij deze versie is het feit dat de operator van de attractie een centrale plek heeft gekregen. Op deze manier zou men een betere interactie krijgen met de inzittenden en vanop deze plaats kan de operator alle speciale effecten en de rit zelf controleren. Nog nieuw is de mogelijkheid tot onboard muziek in de bakjes van de attractie. Ook nieuw is de optie om met twee wachtrijen te werken, waarbij de mensen kiezen voor een familiale ervaring of een intense ervaring.

 

 

Bron en foto’s: Huss Park Attractions, Blooloop