Mini Racer heeft België definitief verlaten: exploitant koopt nieuwe achtbaan

De Belgische exploitant Jean Schweig heeft zijn achtbaan Mini Racer verkocht. De rollercoaster reisde nooit veel rond en was vooral bekend van op de 1-euro kermis van Huy in Wallonië. In de plaats werd een nieuwe rollercoaster gekocht die zich focust op een jonger doelpubliek.

 

Cyprus:

De achtbaan Mini Racer, die begin dit jaar naar Cyprus trok, komt niet meer terug. De attractie is verkocht door zijn ondertussen voormalige eigenaar Jean Schweig die dit nieuws bevestigde aan onze redactie. Jean Schweig is van een gekende Waalse exploitantenfamilie die verschillende attracties in handen hebben zoals een befaamde Bayern Kurve, het funhouse Hilarious en de tripride Extreme Ride.

Begin juni dook de Mini Racer plots op in Cyprus in Protaras Fun Park in de stad Paralimni. Protaras Fun Park is een soort zomerkermis die voor het eerst gehouden werd in 2021. Dit jaar werd het park op 19 mei geopend, al was toen de Mini Racer nog niet operationeel. Deze werd op vrijdag 2 juni opgebouwd. Een big apple achtbaan met de naam Caterpillar was toen al wel in werking.

 

Nieuwe achtbaan:

Maar de Mini Racer werd meteen ook al vervangen door een nieuwe attractie. Wederom gaat het om een achtbaan maar ditmaal een kleiner formaat. Het gaat om een achtbaan van het type Big Apple / Wacky Worm die de naam Magic Pomme / Big Apple heeft gekregen. Wie de attractie wil uitproberen kan dat doen op haar debuut kermis, de 1-euro kermis in Huy die nog loopt tot 12 november.

De attractie werd overgekocht van de Franse exploitant Le Flem. De aankoop is zo recent gebeurd dat de Franse nummerplaat zelfs nog aan de trailer van de attractie hangt. De aankoop van de attractie werd ondertussen door Jean Schweig bevestigd aan onze redactie. De rollercoaster was nog maar sinds 2021 in Frankrijk. Daarvoor ging die door het leven als Brucomela in het Griekse Water Park in Faliraki en daarvoor als Apple Coaster in Fantasia Luna Park in dezelfde Griekse stad.

 

Derde nieuwe achtbaan dit jaar:

Het betekent al meteen de 3de nieuwe achtbaan voor de Belgische kermissen dit jaar. Dit is zeer bijzonder want de laatste keer er een nieuwe achtbaan op de Belgische kermissen haar intrede maakte dateert al van 2016. Dit was toen de première van de Mini Racer zelf, eveneens op de 1-euro kermis van Huy.

Begin dit jaar maakte Spyro haar intreden in België op de Foire de Pâques in Charleroi. Deze attractie werd door Louis en Ellie Delforge overgekocht van het Noord-Franse pretpark Loos Parc.

Deze zomer dook dan weer een andere Big Apple achtbaan op tijdens het Natura 2023 event in Seraing onder de naam Happy Caterpillar. Deze attractie werd gekocht door Bernard Amusement Seraing die vooral gekend is van de verhuur van toeristentreintjes.

 

Bron en foto: Themeparkfreaks