Liseberg valt meermaals in de prijzen

Tijdens de jaarlijkse vakbeurs IAAPA Expo Europe worden verschillende prijzen uitgereikt om de beste pretparken ter wereld te belonen. Onlangs vond deze plaats in Wenen en Liseberg nam verschillende prestigieuze prijzen mee naar huis, en werd uitgeroepen tot het beste pretpark van Europa.

 

Liseberg won op de IAAPA Expo Europe de hoofdprijs als beste themapark van Europa toen in Wenen de Park World Excellence Awards plaatsvonden. De categorie ” Best of the Best ” wordt door een ervaren vakjury speciaal toegekend aan het park of de attractie die tot de beste aller tijden behoord.

Bovendien won Liseberg verschillende prijzen in de “European Star Awards”, die worden uitgereikt door het onafhankelijke branchetijdschrift Kirmes Park Revue en een van de meest prestigieuze prijzen in de themaparkindustrie zijn. Het park werd algemeen erkend als een van de drie beste themaparken van Europa, een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren, en de Mechanica-attractie won de prijs als Europa’s beste Thrill-attractie. Zowel Balder als Helix behaalden respectievelijk de derde plaats als Europa’s beste houten en stalen achtbaan .

Ook behaalde Liseberg op 28 september de derde plaats als het sterkste merk van Zweden in het jaarlijkse onderzoek van de Swedish Brand Awards, een grote stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Dit onderzoek wordt gedaan door Evimetrix en is gebaseerd op de metingen Klanttevredenheidsindex (NKI) en merkbekendheid.

 

Bron en foto: Liseberg