Le Pal maakt naam en statistieken van nieuwe watercoaster bekend

Het Franse pret- en dierenpark Le Pal heeft de naam en de statistieken bekendgemaakt van haar watercoaster die het volgend jaar zal openen. Ondertussen is Mack Rides ook begonnen aan de bouw van de nieuwe attractie.

 

Het is al van 2019 geleden dat de plannen voor een nieuwe watercoaster in het Franse pret- en dierenpark naar buiten kwamen. Toen was het nog de bedoeling om de nieuwigheid te open in 2021. Maar toen het coronavirus toesloeg werd de achtbaan al snel uitgesteld. Ondertussen is de coronacrisis achter ons en zijn de bouwwerkzaamheden begonnen. Een opening in 2024 staat momenteel gepland.

Veel details werden er tot nog toe niet bekendgemaakt, al was het wel van in het begin duidelijk dat de Duitse fabrikant Mack Rides zou instaan voor de bouw van de attractie. Nu heeft Le Pal eindelijk meer details onthult over de nieuwe achtbaan.

 

Fjord Explorer:

Fjord Explorer wordt de naam van de watercoaster dat een investering is van 11 miljoen euro. De achtbaan krijgt een snelheid 79 km/u en wordt 28 meter hoog. Op het parcours van 600 meter zullen 6 booten varen waar telkens 8 personen kunnen in plaatsnemen. Hierdoor zal een capaciteit van 850 personen per uur bereikt kunnen worden.

In 2019 leek de watercoaster van het type SuperSplash te worden zoals we deze kennen van de Atlantica SuperSplash in het Duitse pretpark Europa Park, SuperSplash in het Noorse pretpark Tusenfryd en de SuperSplash in het Belgische pretpark Plopsaland De Panne. Maar ondertussen is ook bekendgemaakt dat de boten een samenstelling krijgen van 4 rijen van telkens 2 personen. Dit is de samenstelling van de normale Water Coaster van Mack Rides zoals Poseidon in het Duitse pretpark Europa Park, Skatteøen in het Deense pretpark Djurs Sommerland, Montanha Russa in het Portugese waterpark Aquashow Family Park en Krampus Expédition in het Franse pretpark Nigloland.

De keuze van Le Pal om ook voor een gewone watercoaster te gaan is opvallend. Net omdat Nigloland in 2021 al een achtbaan van hetzelfde type opende. Nog opvallender is dat de statistieken van beide rollercoasters gelijk zijn. Zowel Krampus Expédition als Fjord Explorer hebben een snelheid van 79 km/u. Beide zijn 28 meter hoog en 600 meter lang. Ook de capaciteit van 850 personen per uur is hetzelfde. Het enige verschil is de investeringskost die voor Krampus Expédition nog net iets hoger ligt met een investering van 12 miljoen euro ten opzichte van 11 miljoen euro. Mogelijk is dit te wijten aan de thematisering die bij Krampus Expédition sterk aanwezig is.

 

Bron en foto: rcdb & Le Pal