Kinderland Trassenheide opent haar eerste achtbaan

Het Duitse pretpark Kinderland Trassenheide heeft een achtbaantje geopend. Het gaat om een zeer klein exemplaar waarbij bezoekers elkaar omhoog moeten fietsen. Het is al de 8ste achtbaan van dit type dat in Duitsland opende dit jaar.

 

Er is een nieuwe rage bij de Europese pretparken. Alleen al dit jaar opende maar liefst 11 verschillende fietsachtbaantjes van dezelfde onbekende Chinese fabrikant. Hierbij kan 1 bezoeker in een karretje plaatsnemen. Een andere bezoeker moet dan met een fiets het karretje de liftheuvel omhoog fietsen. Wanneer deze op de top van de heuvel is, legt het karretje het volledige parcours af.

Het Duitse pretpark Kinderland Trassenheide opende zo het 11de exemplaar in Europa dit jaar en de 8ste van Duitsland in 2023. Eerder opende ook al dergelijke exemplaren in het Deense Sommerland Sjælland, het Slovaakse Yetiland, het Duitse Kliemannsland en opende 6 exemplaren in 5 verschillende Duitse Karls parken. Het Franse pretpark Diverty Parc opende vorige jaar het eerste exemplaar in Europa. Hoewel het niet de bedoeling is, kunnen de meeste volwassenen wel perfect een ritje maken. Hiervoor is het karretje net groot genoeg.

Kinderland Trassenheide is een klein pretparkje met verschillende attracties voor de allerkleinsten. Het is helemaal in het Noordoosten van Duitsland gelegen, vlak bij de Poolse grens. Het meest dichtstbijzijnde pretpark is Karls Erlebnis-Dorf Koserow dat 9,6 kilometer meer naar het oosten ligt. Opvallend: ook dit park opende dit jaar een dergelijke achtbaan.

Bron: coaster-count

Foto’s: Kinderland Trassenheide & Coaster-Count (Elena Fritscher)