Fotoalbums: Rodelspass– 28/29 juli 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Sport+Freizeitzentrum Hohenbogen

Bij Sport+Freizeitzentrum Hohenbogen kan je een rodelbaan, zo eentje in een goot, beleven, maar daarvoor bezochten Themeparkfreaks Bob en Tristan dit park niet. Nee, zij hadden oog voor een andere attractie.

In het kinderland gedeelte van het park staan meerdere attracties en speeltuigen opgesteld, waaronder een Butterfly attractie, die de heren een plus 1 opleverde op hun coaster-count.

Ze hadden wel een beetje pech, want ook al stond aangegeven dat het park om 9.30 zou openen, was er maar weinig beweging te bespeuren. Toen er nog andere bezoekers opdoken, belden de heren van de technische dienst dan toch enkele andere medewerkers op, die blijkbaar pas om 12u zouden beginnen, aangezien er regen verwacht werd en ze dachten dat er geen bezoekers zouden langskomen. Zo konden we dan toch 45 minuten later dan verwacht deze Butterfly afvinken.

D’Rodelbahn St. Englmar

D’Rodelbahn St. Englmar groeide uit tot een park met heel wat attracties voor jong en oud. De hoofdattracties zijn hier natuurlijk de rodelbaan, een Alpine Coaster en een echte achtbaan.

De Alpine Coaster kreeg de naam Bayerwald-Coaster en opende in 2007. Deze baan werd gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van 735 meter. De achtbaan kreeg dan weer de naam Voglwuide Sepp. Ze opende in 2016 en werd gebouwd door Zierer.

Freizeitpark Monte Kaolino

Het park Monte Kaolino ontstond uit een groeve waar vroeger kaolien, een kleiachtige stof werd ontgint. Hierdoor ontstond een hoge kunstmatige berg, waarop nu meerdere activiteiten plaatsvinden.

Zo kan je door middel van een transportwagentje via een rail omhoog gaan om een mooi uitzicht te krijgen, maar je kan er ook skiën op het zand.

Themeparkfreaks Bob en Tristan brachten aan dit park dan weer een bezoekje omwille van de Alpine Coaster Monte Coaster. Deze baan werd gebouwd door Wiegand en opende in 2007. Ze heeft een lengte van 845 meter.

Greuther Keller

Als laatste credit van de zomertrip hoopte Themeparkfreak Tristan de Alpine Coaster van Greuther Keller te scoren. Op Facebook zagen we dat deze baan de dag voordien gesloten bleef omwille van het slechte weer. Ook bij ons bezoek bleek de baan een dag later nog steeds gesloten te zijn. Jammer genoeg kon hij deze dus niet scoren.

Sommerrodelbahn is een bescheiden Alpine Coaster van 360 meter lang, die gebouwd werd door Wiegand. De baan opende in 2003.