Fårup Sommerland breidt waterpark uit met wereldprimeur

Het Deense pretpark Fårup Sommerland zal volgende jaar een grote uitbreiding openen in haar waterpark. Het waterpark is naar eigen zeggen al het grootste van Denemarken, de nieuwe uitbreiding wordt de duurste investering sinds de opening in 1989.

 

De uitbreiding van het waterpark zal bestaan uit twee glijbanen. De twee nieuwe waterglijbanen zullen zowel hoger als langer zijn dan alle andere waterglijbanen in Denemarken.

Eén waterglijbaan wordt 18 meter hoog en 172 meter lang en beschikt over twee banen, zodat je de mogelijkheid hebt om tegen je beste vriend, opa of moeder te racen en te kijken wie de snelste snelheidsduivel is.

De tweede nieuwe glijbaan wordt een wereldprimeur. De tweede waterglijbaan krijgt namelijk een zogenaamd tailspin-element en een Boomerang-element en is de eerste waterglijbaan ter wereld die deze twee elementen combineert. De ingenieuze waterglijbaan wordt 21 meter hoog en 195 meter lang.

Naast de twee nieuwe glijbanen wordt het kinderwaterpark ook uitgebreid met een groter zwembad en 3 nieuwe waterglijbanen.

De renovatie en uitbreiding van het Aquapark zal klaar zijn voor het zomerseizoen 2024.

 

Bron en foto’s: Fårup Sommerland