Eerste onride is een feit van S&S Worldwide launched coaster in Window of the World

Na bijzonder lang bouwen gingen onlangs de testritten van start van de nieuwe S&S Worldwide rollercoaster in het Chinese pretpark Window of the World. Deze spectaculaire achtbaan was al enkele jaren in opbouw en kam eindelijk voor het eerst tot leven.

 

Window of the World in het Chinese Changsha, gelegen in de provincie Hunan, is bezig met het bouwen van een nieuwe gelanceerde achtbaan. De Amerikaanse fabrikant S&S Worldwide staat in voor de bouw van de baan.

En wanneer we zeggen dat de bouw lang duurde dan is dat ook zo. De eerste onderdelen van deze achtbaan arriveerden al in 2018 in het park. In 2019 werden footers geplaatst en in 2020 ging de verticale constructie van start. Tussen 2020 en 2022 bleef het vrij stil op de werf, mogelijk door de coronapandemie, maar in 2023 kwam er eindelijk schot in de zaak en kunnen we genieten van een eerste onride tijdens de testritten.

 

 

De nieuwe achtbaan bevat meerdere inversies en bereikt dankzij een lancering met perslucht een maximum snelheid van 100 km/u. De baan is 40 meter hoog en 830 meter lang. De naam van de achtbaan is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

 

Bronnen VHCoasters, RCDB