Sfeerverslag: Six Flags Great Adventure – juli 2023

Eind juli/begin augustus ging Themeparkfreak Wesley met zijn dochter Maud op een Amerikaanse roadtrip en deden een aantal pretparken aan die al een tijdje hoog op de bucketlist stonden. Een reis die oorspronkelijk gepland stond voor 3 weken met slechts 3 parken, werd uiteindelijk een reis van 10 dagen met 14 stops.

 

Kingda Ka
Hoofdreden voor de meeste achtbaanfans om naar Jackson, New Jersey af te reizen is natuurlijk Kingda Ka. Op het moment van schrijven de hoogste achtbaan ter wereld. Na in 2009 het park te hebben bezocht en de achtbaan vanwege onderhoud te hebben moeten missen, wist ik dat ik hier ooit nog een keer terug zou komen. Nu was dan eindelijk die dag gekomen. Eerst de B&Ms met lagere capaciteit gedaan (Green Lantern en Superman), waar vanuit we Kingda Ka zagen opstarten.

Daarna op ons gemak de rest van het park voltooid, missie volbracht!

Uiteindelijk gingen we met 11 nieuwe credits op zak het park uit. Batman en Joker sloegen we over, Medusa was gesloten tijdens ons bezoek.

Conclusie: het blijft een Six Flags park, m.a.w. focus op de achtbanen en niet op de aankleding. Het park ligt er verzorgd bij dat wel, en er is vriendelijk personeel, maar verwacht geen uitgebreide thematisering zoals we dat bij veel parken in Europa zien. Ondanks dat het midzomer was, waren alle achtbanen “walk-on”. Waarschijnlijk waren de meeste bezoekers vanwege de hoge temperaturen in het nabijgelegen waterpark te vinden.

Beste achtbaan volgens Wesley: Jersey Devil Coaster. Beste volgens Maud: Superman – Ultimate Flight.