Sfeerverslag: Hersheypark – juli 2023

Eind juli/begin augustus ging Themeparkfreak Wesley met zijn dochter Maud op een Amerikaanse roadtrip en deden een aantal pretparken aan die al een tijdje hoog op de bucketlist stonden. Een reis die oorspronkelijk gepland stond voor 3 weken met slechts 3 parken, werd uiteindelijk een reis van 10 dagen met 14 stops.

 

Hershey’s Chocolate World
Een uur voor Hersheypark opengaat, kun je terecht in Hershey’s Chocolate World. Waar dit voornamelijk een grote souvenirshop is, kun je hier ook een darkride beleven welke uitleg geeft over het wat en hoe achter de Hershey chocolade. Denk aan de geschiedenis, maar ook hoe het wordt gemaakt.

 

 

Hersheypark
Na alvast een souvenir te hebben uitgezocht voor de thuisblijver en wat van de chocolade geproefd te hebben, was het tijd voor Hersheypark. Het park is opgedeeld in een pretpark met 15 achtbanen en een waterpark genaamd “The Boardwalk”. Gezien de temperaturen besloten we met het laatste te beginnen.

 

Na afgekoeld te zijn, gingen we kijken hoe snel we het park konden “clearen”.

 

Wildcat’s Revenge
Iets meer dan een week voor vertrek verscheen Wildcat’s Revenge ineens op de onderhoudsborden van het park. Nog geen reden voor paniek, dit was namelijk eerder ook al gebeurd en met enkele dagen was deze weer toen open. Helaas voor ons ging de achtbaan echter een dag na ons bezoek pas weer open, dus hebben we deze moeten missen.

Uiteindelijk gingen we met 10 nieuwe credits op zak het park uit. Cocoa Cruiser, Jolly Rancher Remix en Great Bear sloegen we over. De andere achtbaan die we nog graag hadden gedaan was Storm Runner, maar deze was helaas ook gesloten tijdens ons bezoek.

Conclusie: zeer mooi park, mooi aangelegd met een zeer divers aanbod en zeer vriendelijke medewerkers. Het park biedt iets voor alle leeftijden en zowel timide als hardcore achtbaanfans komen hier aan hun trekken. Ondanks dat het midzomer was, waren de wachtrijen te behappen en waren sommige achtbanen zelfs “walk-on”.

 

Beste achtbaan volgens Wesley: Skyrush, beste volgens Maud: Candymonium.