Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Ski area Mosty u Jablunkova

Bij het ski oord Ski area Mosty u Jablunkova kan je op het terras van het mooie hotel enkele speeltuigen en trampolines vinden voor de jongste bezoekers, maar dat was natuurlijk niet de reden van het bezoekje dat Themeparkfreaks Bob en Tristan hier brachten. Het park heeft namelijk een Alpine Coaster van Wiegand, die de naam Bobová Dráha heeft. Deze baan opende in 2004 en heeft een lengte van 650 meter.

Veľká Rača – Oščadnica

Om een keertje gek te doen, staken Themeparkfreaks Bob en Tristan tijdens hun zomertrip de grens over met Slowakije, voor een bezoekje aan Veľká Rača. Dit park heeft namelijk een Alpine Coaster in haar aanbod. Om dit park te bereiken dien je wel eerst met een stoeltjeslift de berg op te gaan. Bovenaan kan je ook nog een speeltuin ontdekken en mountainbiken, maar vooral ook Bobová Dráha. Deze Alpine Coaster werd gebouwd door Wiegand en opende in 2005. De baan heeft een lengte van 1310 meter.

Boboffka

Bij Boboffka kan je behalve een groot klimparcours ook de Alpine Coaster Boboffka vinden. Deze baan opende in 2019 en werd gebouwd door Wiegand. De baan heeft een lengte van 860 meter.

Bobovka u mlýna

In een groot recreatieoord, waar je tal van activiteiten kan doen, gingen Themeparkfreaks Bob en Tristan een ritje maken op Bobovka. Deze baan werd gebouwd door Wiegand en opende in 2016, ze heeft een lengte van 775 meter.

Hohe Wand Wiese

In het Oostenrijkse Wenen kan je de Mountain Coaster Sommerrodelbahn vinden. Deze baan is onderdeel van het park Hohe Wand Wiese, waar je ook kan mountainbiken en andere activiteiten beleven. De baan werd geopend in 2006 en werd gebouwd door Brandauer. Ze heeft een lengte van 845 meter.