Dierenrijk organiseert Halloween evenement BOEH! in de Zoo

Na de eerste succesvolle editie van BOEH! in de Zoo vorig jaar keert het evenement dit jaar dubbel zo lang terug in Dierenrijk Mierlo. Vanaf zaterdag 30 september tot en met zondag 29 oktober kunnen de bezoekers weer griezelen tussen de dieren.

 

Het Nederlandse dierenpark Dierenrijk biedt ook dit jaar weer een Halloween evenement aan, nadat de vorige editie bijzonder succesvol bleek te zijn. Er is een spooktunnel en een kerkhof met uitgestorven dieren. Voor de kinderen is er een gratis educatieve speurtocht verkrijgbaar.

 

Het kerkhof van uitgestorven dieren

General manager van Dierenrijk Sander van der Heul vertelt dat men behalve een leuke ervaring, door de activiteiten en de griezelige aankleding, ook een educatief element willen toevoegen. Daarom kunnen de kinderen een wandeling maken over het kerkhof van uitgestorven dieren.

Op het kerkhof van uitgestorven dieren leren de kinderen dat dit komt door vervuiling, bedreiging van het leefgebied en klimaatverandering. Het park wil zo laten ook zien ze zich inzetten voor het behoud van biodiversiteit en wat de kinderen thuis kunnen doen om dit tegen te gaan.

 

Andere activiteiten

Je kunt in het park ook doorheen een spannende spooktunnel wandelen en op zoek gaan naar vogelverschrikkers tijdens een spooky zoektocht. Er zijn tevens speciale Halloween souvenirs en een speciaal horeca aanbod. Ja kan ook een echte Halloween foto maken bij het fotopunt op het terras van Smulrijk.

Op de woensdagen en weekenddagen in deze periode is er een stempelkaart te koop. De kaart kan bij verschillende activiteiten worden afgestempeld: het maken van dierenmaskers, glittertatoeages laten zetten en pompoen snijden. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 uur en 16.30 uur. In de herfstvakantie worden de activiteiten dagelijks aangeboden.

 

Bron en foto’s: Dierenrijk