Vikingen veroveren Museumpark Archeon

Tijdens het Internationaal Viking weekend veroveren 200 Vikingen Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn.  Zij slaan hun kampement op en het festival vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2023. Het is een unieke gelegenheid om de levendige geschiedenis van de Vikingtijd te ervaren. Bezoek dit spektakel en beleef de historische periode van de Vikingen.

 

Tijdens het festival veranderd Archeon in een bruisend Vikingdorp met tal van ambachten, kraampjes, Vikingtenten en demonstraties. Hier ontdekken bezoekers een verscheidenheid aan ambachten en producten, allemaal geïnspireerd op het erfgoed van de Vikingen. Geniet van een unieke en educatieve ervaring en laat je onderdompelen in de fascinerende cultuur van deze oude Noordelijke zeevaarders.

 

In de vroege middeleeuwen hadden de Vikingen een beruchte reputatie. Na de plundering van het klooster bij Lindisfarne in Engeland in het jaar 793, verschenen de angstaanjagende Drakenschepen plotseling overal. Ook in het gebied dat later Nederland zou worden werden ze waargenomen. De havenstad Dorestad, gevestigd bij het huidige Wijk bij Duurstede, was een welvarende handelspost die vaak het doelwit werd van Vikingaanvallen. Bezoekers kunnen gerustgesteld zijn want de Vikingen die hun kamp opslaan in Archeon hebben volkomen vredelievende bedoelingen.

 

De Vikingen die Archeon bezoeken zijn re-enactors uit heel Europa die de geschiedenis tot leven brengen. Voorafgaand aan het weekend komen al vele Vikingen aan en het hoogtepunt van het festival is gedurende het weekend met o.a. demonstraties, Viking sieraden, stoffen en kledij die door de Vikingen werden gebruikt. Van zwaardgevechten tot het tonen van ambachtelijke vaardigheden, het festival staat garant voor een boeiende en leuke ervaring voor jong en oud. Kom langs en beleef een onvergetelijke reis naar het verleden op het Internationale Viking Festival in Museumpark Archeon!