Uitgelicht: Coccinelle – Walibi Rhône-Alpes

Coccinelle is een typische Keverbaan in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes. De baan werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en opende voor het eerst in 1992. Of deze baan compleet nieuw was is een beetje een twijfelgeval. Destijds beweerde het park dat deze afkomstig was uit het gesloten park Zygofolis, maar dat park had enkel een Medium model in huis die ondertussen al sinds 1992 als Drako in Walibi Holland staat. Dus deze bewering lijkt niet correct.

 

 

Toen Coccinelle opende in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes heette deze nog Coccinelle des Andes. Wanneer deze naam ingekort werd naar Coccinelle is niet volledig duidelijk. Deze achtbaan werd geopend in 1992.

Coccinelle heeft een typische dubbele achtfiguur lay-out en is van het type Tivoli – Large, een zeer populair type destijds en werd gebouwd werd door Zierer. De achtbaan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter, goed voor een snelheid van 36 km/u.

Wie een ritje wil maken kan dit met begeleiding vanaf 90 cm en zonder begeleiding vanaf 120 cm.