Sfeerverslag: Familypark – 26 juli 2023

Een dagje later dan gepland bezochten Themeparkfreaks Bob en Tristan het Oostenrijkse pretpark Familypark. Bob keek enorm uit naar dit park, maar door een onweer een dag eerder, bleef het park die dag gesloten en moest hij een dagje langer wachten om het te bezoeken.

 

We arriveerden bij parkopening bij het park en al vanaf de ingang charmeerde het park ons. Leuke aankleding en vooral gezelligheid straalde het uit. We begonnen de dag met het scoren van een eerste credit in de vorm van de Butterfly attractie Adlerflug.

Het park is opgedeeld in een linker -en rechterzijde, met daartussen een groene weide. Wij begonnen langs de linkerkant waar alles in een Italiaans jasje zit. We besloten het park vanuit de hoogte te bekijken in het torentje Römerturm. Deze meiboomachtige attractie draait zachtjes rond terwijl je zelf je bakje omhoog en omlaag laat gaan met een hendeltje.

Ook bij onze volgende attractie kan je zelf de rit gedeeltelijk bepalen. Leonardos Flugmaschine is een SkyFly gebouwd door Gerstlauer. Bij deze attractie dien je met de vleugels op en neer te bewegen om zo koprollen te maken, zo kan ieder voor zichzelf uitmaken of hij een rustig ritje wil of dat het wat onstuimiger mag. En toegegeven, dit zou wel eens de mooist aangeklede Sky Fly kunnen zijn die we al deden.

In deze zone staat ook de grootste achtbaan van het park: Götterblitz. Het stationsgebouw werd in een mooi jasje gestopt en het treintje wordt getypeerd door een groot Pegasus paard. De baan zelf wordt dan wel een junior coaster genoemd, maar bevat zeker nog de nodige pit en nodigt ook uit om er meerdere ritjes op te maken.

Via het sprookjesbos kwamen we aan bij onze volgende attractie van de dag, de vorig jaar geopende waterattractie Biberburg. Deze werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is een moderne log flume. Tijdens de rit vaar je langsheen leuke taferelen met bevers, die een houtzagerij draaiende houden. Je legt zelfs een stukje van het parcours achterwaarts af, voordat je via een een verticale lift tot 17 meter hoogte gebracht wordt. Hierop volgt een steile afdaling, waar een leuk airtime heuveltje in verwerkt zit. Een echte topper dankzij de aankleding en de fun die de attractie zelf weet te bieden.

Als laatste grote attractie van onze dag stapten we in de achtbaan Rattenmühle. Bij deze Rattenmolen, zoals ze vertaald zou heten, zie je overal de grappige beestjes terug en werd dus opnieuw enorm veel aandacht besteed aan de aankleding.

Rattenmühle is een achtbaan van het type Bobsled Coaster, gebouwd door Gerstlauer en bestaat dus uit pittige bochtjes en airtimeheuveltjes. Ook hier genoten we van de rit en werden we echt ondergedompeld in de sfeer die de baan uitstraalt.

In dit deel van het park is er voor de jongere bezoekers een volledig gebied aangekleed in boerderij stijl. Hier vind je rondritjes met tractors en varkentjes, kan je zweven in een zweefmolen die als appelboom aangekleed werd en veel meer.

Familypark loste echt wel al mijn verwachtingen in. Mocht dit park niet zo ver van huis liggen zou je me er zeker vaker kunnen vinden. We hopen dan ook dat men in de toekomst blijft uitbreiden zodat we een reden hebben om een keertje terug te keren. Een ideetje om uit te breiden zou voor ons nog een iets meer uitdagende achtbaan kunnen zijn, liefst met een inversie, voor de durvers onder de bezoekers.