Opmerkelijk: Plopsa voert grote prijsverlaging door op eten en drinken

De Plopsa Group heeft een opmerkelijke beleidswijziging gedaan. Ze hebben ervoor gekozen om de prijzen van het eten en drinken drastisch te verlagen. Dit terwijl prijzen van eten en drinken op andere plaatsen net verhoogd werden door de stijgende inflatie als gevolg van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne.

 

Het was alom geweten dat de prijzen voor eten en drinken in de Plopsa parken heel erg duur waren. Eten en drinken in pretparken is sowieso al nooit goedkoop, maar de Plopsa Group spande toch wel met voorsprong de kroon. Het oude management verdedigde altijd deze extreem hoge prijzen. Het nieuwe management, dat er kwam na het ontslag van verschillende directeurs binnen de Plopsa Group, denkt er nu kennelijk anders over.

De prijzen op een heleboel gerechten en dranken gingen niet met enkele symbolische eurocenten omlaag, maar soms met verschillende euro’s. Zo kost het curryworstenmenu (curryworst/frikandel + frieten + saus + drank + donut) in Plopsaland De Panne voortaan nog maar € 9,50 in plaats van € 12,99. Dit is maar liefst 3,5 euro minder dan ervoor ofwel meer dan 35% goedkoper dan vroeger.

Ook heel wat andere gerechten en dranken werden goedkoper. Bijvoorbeeld het bitterballenmenu (bitterballen + frieten + saus + drank) is van 13,50 euro naar 9,99 euro gezakt. Het kippennuggetsmenu zakte dan weer van 13,50 euro naar 10,99 euro. Ook bij de partnerbedrijven in Plopsa gingen de prijzen naar beneden. Bijvoorbeeld in de broodjeszaak Panos daalden de prijzen sterk. Ook in de Pizza Hut dalen de prijzen van de pizza’s met enkele euro’s.

 

Bron: Looopings.nl

Foto’s: Plopsa