Op zaterdag 9 september 2023 organiseert de Toverlandfansite voor de 8e keer de ToverlandFanday

De ToverlandFanday is een initiatief van Toverlandfansite.nl in samenwerking met Attractiepark Toverland. Zoals de fans ondertussen gewend zijn staan er heel wat extra’s op het programma, denk maar aan ERT’s, een presentatie, Q&A’s en dit jaar zelfs een speciale expositie.

 

Na 8 edities hebben we dit jaar geen externe gastspreker. Door omstandigheden heeft Vekoma haar komst moeten annuleren. We bekijken later in welke vorm Vekoma in een nieuwe editie iets kan betekenen. Ondertussen hebben we samen met Attractiepark Toverland een nieuw programma voor de fans samengesteld. We kunnen nu al verklappen dat het de moeite waard zal zijn.

Tijdens de ToverlandFanday zal de uitbreiding in Avalon een belangrijke rol spelen. Daarnaast presenteren we nog heel wat extra’s, zoals een presentatie en Q&A’s vanuit Toverland, ERT(s), een wedstrijd en het belangrijkste onder de fans: het beruchte Friet & snackbuffet.

 

Programma*

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen de Fanday VIP’s weer genieten van een mooi gevuld programma. Het programma ziet er als volgt uit:

 

08u00 – 08u30 Ontvangst

08u30 – 08u45 Welkomstwoord in Port Laguna

08u50 – 09u50 ERT Troy

10u00 – 12u00 Presentatie en Q&A afdeling Ontwerp & Ontwikkeling** (The Flaming Feather)

10u00 – 12u00 Q&A Algemeen Directeur Jean Gelissen Jr.** (Mystique)

12u00 – 13u30 Friet & snackbuffet (Magische Medina)

 13u30 – 16u00  Speciale Expositie Ontwerp & Ontwikkeling (Mystique)

13u30 – 18u00 Vrij parkbezoek + deelname Fanday wedstrijd

18u00 – 19u00 ERT Fenix

19u00 – 19u15 Groepsfoto bij Dragonwatch

19u15 – 19u30 Prijsuitreiking in Port Laguna

19u30 Einde ToverlandFanday

 

* Let op: Dit is een voorlopig programma, het definitieve ToverlandFanday – programma met de correcte tijden wordt medio augustus 2023 bekendgemaakt. Het aantal deelnemers heeft invloed op het verloop van de dag en de tijden.

**De presentatie & Q&A’s vinden plaats in 2 groepen met een rotatiesysteem. De sessies duren 45 á 50 minuten, de overige minuten zijn nodig ter verplaatsing van Mystique naar The Flaming Feather.

 

Presentatie en Q&A’s

Na 7 edities, waarvan 6 telkens met een externe gastspreker stappen we tijdens editie 8 even af van ons concept. Dit jaar vonden we het niet meer dan normaal om Attractiepark Toverland nog centraler te plaatsen in ons evenement. Vorig jaar bereikte Toverland de kaap van 1 miljoen bezoekers en dit jaar volgde er een mooie uitbreiding in themawereld Avalon.

 

Jean Gelissen Jr.

In 2017/2018 was Jean achter de schermen verantwoordelijk om de bouw van themawereld Avalon in goede banen te leiden. Niet veel later nam hij het directeurschap over van voormalige directrice Caroline Kortooms. Jean Gelissen Jr. is de Algemeen Directeur van Attractiepark Toverland en COO van de Gelissen Group. Tijdens een uitgebreide Q&A sessie geeft Jean graag antwoord op (bijna!) alle vragen van de fans.

 

Ontwerp & Ontwikkeling

Achter de schermen van Toverland is de afdeling Ontwerp & Ontwikkeling het kloppend hart wanneer het over één bepaald thema gaat: ‘de toekomst van Toverland’. Deze afdeling start met een brainstorm tot de uiteindelijke realisatie van een attractie of beleving. Tijdens de ToverlandFanday wordt er stilgestaan hoe zo’n proces precies in zijn werk gaat en na afloop van de presentatie kunnen de fans hun prangende vragen stellen tijdens een Q&A.

 

Expositie Ontwerp & Ontwikkeling

Voor het eerst in de geschiedenis van de ToverlandFanday wordt Mystique de thuisbasis van een speciale expositie, waarin de afdeling Ontwerp & Ontwikkeling meer laat zien over het creatieproces van Avalon: the next chapter. Vanaf 13u30 kun je verschillende samples en ontwerpen bekijken, waardoor je meer leert over de recente uitbreiding van Avalon. De expositie is toegankelijk voor alle deelnemers van de ToverlandFanday tot 16u00.

 

Tarieven

Abonnementhouders €48*

Niet-abonnementhouders €66

 

In deze prijs is inbegrepen: parkeren, entree, friet & snackbuffet + drank, ERT (2x), presentatie, Q&A sessies met Jean Gelissen en afdeling Ontwerp & Ontwikkeling, expositie en deelname aan een wedstrijd waar je leuke prijzen mee kan winnen.

Keycords, badges en een pen worden uitgedeeld door de ToverlandFansite bij de start van de dag.

 

*Fans/deelnemers die zich aanmelden met een abonnement zijn verplicht deze mee te brengen naar de Fanday.

 

Aanmelden

Deelnemen aan de ToverlandFanday is alléén mogelijk nadat je bent aangemeld via: Toverlandfansite.nl

Meer informatie kan je alsook raadplegen via: Toverlandfansite.nl

Heb je vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via info@toverlandfansite.nl.