Halloween in Europa-Park: durf jij het aan?

In veel landen wordt Halloween groots gevierd. Ook in Nederland wordt Halloween steeds populairder. Wil je écht iets speciaals beleven? Kom dan genieten van de Halloween-sfeer in Duitslands grootste attractiepark Europa-Park. Overdag geschikt voor families, maar ’s avonds alleen voor de échte horrorfans.

 

Wat is er overdag te doen?

Van 30 september tot 5 november 2023 viert Europa-Park de engste tijd van het jaar. Alle bezoekers kunnen dan in een grie-zellige (griezelige én gezellige) sfeer alle attracties en shows beleven. Dit houdt het volgende in:

 

  • Het is in het hele park volop Halloween: met heksen, geesten, griezelig mooie muziek en veel decoratie, waaronder meer dan 180.000 (!!) pompoenen. Ook de attracties en shows hebben een Halloween-sausje.
  • Tussen actie en ontspanning kunnen gasten genieten van verschillende seizoensgebonden lekkernijen én spannende Halloween-specialiteiten. Wat denk je bijvoorbeeld van de bloedrode-gifgroene Scary Burger?
  • Ook Waterwereld Rulantica laat zich in deze periode van zijn griezelig mooie kant zien en biedt de perfecte gelegenheid om aan sombere herfstdagen te ontsnappen.

 

Wat is er ’s avonds te doen – voor de echte horrorfans?

Van 27 september t/m 11 november 2023 kunnen de échte horrorfans (vanaf 16 jaar) elke avond vanaf 19.00 uur een bezoek brengen aan horror-event Traumatica – Festival of Fear. Hiervoor is een apart ticket nodig en houdt het volgende in:

 

  • In een afgebakend gebied aan de zijkant van het attractiepark kunnen zij 7 angstaanjagende horror-huizen bezoeken en wandelen door 3 griezelige themazones.
  • Ook enkele delen van het Griekse themagebied en diverse attracties zijn toegankelijk.
  • Elke avond om 21.00 en 22.30 uur vindt The Traumatica Circus plaats; een gloednieuwe show vol actie in de circustent op het Traumatica-terrein.
  • Elke vrijdag en zaterdag (en op 31 oktober) vanaf 23.00 uur kun je je avond afsluiten in de Vampire’s Club. Dit is een unieke club waar je geniet van lekkere drankjes en stevige dans-beats. Voor bezoekers van 18+ en geopend tot 03.00 uur.
  • Je kunt kiezen voor een normaal ticket, een ticket met 1x toegang tot alle horrorhuizen zonder wachtrij en het exclusieve The Witching Hour-ticket. Dit laatste is een meeslepende ervaring waarbij je in een kleine groep in de wereld van Traumatica duikt. Voor bezoekers van 18+.

 

Awards

Horror-event Traumatica – Festival of Fear viel al diverse keren in de prijzen. Zo ontving Traumatica bijvoorbeeld een award van het Nederlandse Scare Network voor het beste Europese evenement 2021/2022. Volgens de jury blinkt het event uit in concept, decoratie en make-up. Maar kom dat vooral zelf even testen … als je durft.

 

Wil je Traumatica bezoeken?

De diverse soorten tickets zijn online te koop (altijd inclusief toegang tot Traumatica Circus). Wacht niet te lang met bestellen. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar en deze zijn elk jaar snel uitverkocht. Kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets op www.traumatica.com.