Fotoalbums: West-Amerika trip: Lakeside Amusement Park & City Park- juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Lakeside Amusement Park

Er leek wel een vloek op Denver te liggen, want na onze dramatische ervaring in Elitch Gardens stond Lakeside Amusement Park op de planning. Dat we ons hier eveneens aan een drama moesten verwachten, waren we gelukkig al voor gewaarschuwd door onze vrienden een die het park een maand voor ons bezocht hadden.

In Lakeside Amusement Park staan 5 rollercoasters. Hiervan zijn er sinds corona twee langdurig buiten werking. Het gaat dan om een zyklon van Pinfari en een Dragon coaster van Zamperla. Ook de achtbaan waar ik het meeste naar uit keek, konden we op onze buik schrijven. Dit is de Cyclone, een houten achtbaan ontworpen door Vettel in 1940. Hierdoor bleven er dus slechts 2 achtbanen over. Het park vindt het dan ook nog nodig om de kleinste achtbaan alleen toegankelijk te maken voor de allerkleinsten, waardoor we uiteindelijk slechts 1 rollercoaster konden doen. Dit was Wild Chipmunk, een zeldzame klassieke wilde muis achtbaan gebouwd door Miler Manufacturing (niet te verwarren met E&F Miler) in 1955. Dit was gelukkig wel een leuke en bijzondere ervaring.

Het park zelf lag er erg slecht bij met veel gesloten attracties die vaak volledig uit elkaar lagen. Het waren dus niet alleen de achtbanen die het niet deden. Eigenlijk had er niet echt iets moeten veranderen aan het park om er een horrorfilm te kunnen opnemen.

Wat ik wel positief vind aan Lakeside Amusement Park, is dat het park tenminste de moeite doet om historisch oude attracties een thuis te geven. Er stonden veel oude attracties die andere parken al lang zouden hebben afgebroken. Gelukkig konden we ook gewoon per attractie betalen waardoor dit park voor ons geen kostelijke grap werd. Ik zou dit park graag ooit op een dag nog eens een tweede kans geven en ik hoop dat ze tegen dan alles weer op orde hebben.

City Park (Pueblo)

City Park is gelegen Pueblo in de Amerikaanse staat Colorado. We kwamen hier voor het achtbaantje met de naam Roller Coaster dat gebouwd werd door Molina & Son’s. Helaas was de achtbaan net buiten werking tijdens ons bezoek waardoor we deze niet konden doen. Verder staan hier vooral enkele attracties voor de kleinste kinderen.