Fotoalbum: West-Amerika trip: Cliff’s Amusement Park – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Na de vele gemiste credits in onder andere Elitch Gardens en Lakeside Amusement Park werd het behalen van mijn 1500ste achtbaan opgeschoven naar Cliff’s Amusement Park. Dit park biedt onderdak aan 3 rollercoasters. De kleinste is Spin-O-Rama, een spinning coaster van SBF. Galaxi is een zyklon coaster van S.D.C. die sinds 1977 in het park staat. De grootste is de New Mexico Rattler, een houten achtbaan die gebouwd werd door Custom Coasters International. Het was dan ook een logische keuze om deze baan te kiezen voor het behalen van mijn mijlpaal.

New Mexico Rattler was de laatste achtbaan die Custom Coasters International bouwde. Tijdens de bouw van de achtbaan ging de fabrikant echter failliet waardoor Cliff’s Amusement Park genoodzaakt was de rollercoaster zelf af te bouwen. De houten achtbaan heeft een stalen draagconstructie waardoor we over een hybride achtbaan kunnen spreken. New Mexico Rattler is een pittige achtbaan die een goede rit weggeeft. In de tweede helft van het parcours is deze wel zeer brutaal, zelfs een beetje op het randje. Ik was dan ook erg blij te zien dat de rollercoaster duidelijk recent nog verschillende retrackingen gekregen had.