Allereerste Vekoma Super Boomerang geopend in Fantawild Xuzhou

Xuzhou Fantawild Wonderland opende onlangs de deuren. In dit nieuwe pretpark kan je drie achtbanen ontdekken, maar de meest bijzondere is wel Cloud Shuttle, een Super Boomerang achtbaan, gebouwd door Vekoma. Ondertussen kunnen we hiervan al genieten in een onride video.

 

Fantawild Wonderland opende op 18 juli in de Chinese gemeente Xuzhou. Het park heeft in haar aanbod acht indoor attracties en meer dan dertig outdoor attracties. Natuurlijk vind je er ook heel wat restaurants en een heleboel aankleding.

Onder de attracties bevinden zich drie achtbanen: Puppy Coaster is een baantje van het type Junior Coaster en werd gebouwd door het Chinese bedrijf Beijing Shibaolai Amusement Equipment. Ook Vekoma mocht hier een Junior Coaster bouwen met Pine Tree Rocket. Deze baan is 11,7 meter hoog, 254 meter lang en behaalt een snelheid van 46 km/u.

 

Maar de belangrijkste achtbaan in het park is zonder twijfel Cloud Shuttle. Deze werd eveneens gebouwd door Vekoma en is van het type Super Boomerang. Deze achtbaan is 52,5 meter hoog, 436 meter lang en bereikt een snelheid van 95 km/u. Om die snelheid te bereiken, rijdt het treintje meermaals over een LSM lancering.

 

Bron en foto’s: Vekoma, Fantawild