Werken aan nieuw Pools pretpark Hossoland worden steeds indrukwekkender

Aan de Poolse kust wordt volop gebouwd aan een gloednieuw pretpark, dat als alles goed verloopt, zal openen in 2024, al lijkt deze openingsdatum wat optimistisch te worden. Dit park zal de naam Hossoland krijgen en worden aangekleed met indrukwekkende thematisering. Het park deelde onlangs enkele foto’s van de vooruitgang van de bouwwerken en die zien er opnieuw veelbelovend uit.

 

Vlakbij de Poolse kust en op amper 2 uur rijden van Berlijn, wordt momenteel volop gebouwd aan het nieuwe pretpark Hossoland. Dit park krijgt een oppervlakte van 40 hectare en wordt onderverdeeld in vier themagebieden. Zo komt er onder andere een Vikinggebied en een Vissersdorp.

Voor het ontwerpen van het park en de attracties en themagebieden werd beroep gedaan op het Nederlandse bedrijf Jora Vision. De attracties die in het park komen zullen gebouwd worden door gerenommeerde fabrikanten als Mack Rides en Vekoma.

Een van de meest opvallende attracties op de concepttekeningen is een achtbaan die ontworpen werd door Vekoma. Dit wordt alvast geen kleintje en zal vertrekken met een lancering. Het zou gaan om een baan van het type Ghostrider. Hierbij lanceert het treintje van o naar 110 km/u in minder dan vier seconden.

Andere attracties die herkenbaar zijn op de tekeningen zijn een Intamin Rapid River, Frisbee attractie en watercoaster of logflume.

Onlangs deelde het toekomstige pretpark opnieuw foto’s van de bouwwerkzaamheden en deze zijn er wederom fantastisch uit. We zien verschillende gigantisch levensechte beelden die tot in de uiterste details zijn afgebouwd. Ook een heus Vikingschip is volop in aanbouw.

De hoofdinvesteerder van Hossoland is de Hosso Holding, wat meteen ook de naam van het park verklaard. Het is een real estate bedrijf dat fortuinen verdiend met de bouw van shopping centers.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Hossoland