Thunder Loop uit Slagharen verhuist naar Amerika

De bekende achtbaan Thunder Loop uit het Nederlandse pretpark Attractiepark Slagharen werd eind 2016 afgebroken om vervangen te worden door Gold Rush. De baan heropende in 2018 in Parko Paliatso Luna Park in Cyprus. Ook dit park nam nu afscheid van de baan, die momenteel wordt verhuisd naar Amerika.

 

Thunder Loop werd in 1979 geopend als Looping Star in het Nederlandse Attractie- en Vakantiepark Slagharen. In 2016 kwam er echter een einde aan haar bestaan in dit park, maar gelukkig kreeg ze een nieuwe thuis in Cyprus. In Parko Paliatso Luna Park werd de baan opnieuw Looping Star gedoopt en reed ze haar rondjes, tot dit seizoen, want ook dit park besloot de baan van de hand te doen.

Gelukkig lijkt het nog niet over and out voor dit oudje, want een tweedehands attractie verkoper weet te vertellen dat de achtbaan onderweg is naar Amerika, al is het voorlopig onbekend wat de uiteindelijke eindhalte zal zijn. Mogelijk heropent ze in een park, maar een andere mogelijkheid is dat de baan de kermistour op gaat.

 

 

Bronnen: Parko Paliatso Luna Park, RCDB, Rides Market Greece