Kliemannsland opent achtbaan

Kliemannsland, gelegen in het Duitse Elsdorf, opende onlangs een achtbaan. Kliemannsland is geen traditioneel pretpark, maar een plek waar creatievelingen zich kunnen uitleven. Dit park werd opgericht door een YouTuber en bevat ondertussen ook een escaperoom.

 

Kliemannsland werd opgericht door YouTuber en entertainer Fynn Kliemann als een fictief land dat het beste en interactiefste land ter wereld was. In het begin werd dit terrein voornamelijk gebruikt voor het produceren van zijn eigen YouTube filmpjes, maar doorheen de jaren kwamen er meerdere activiteiten bij.

In Kliemannsland vind je nu een escaperoom en worden er meerdere evenementen en concerten georganiseerd. Verder kan je er leren pottenbakken en workshops volgen om dingen te maken met metaal.

Sinds kort kan je er ook een achtbaan vinden. Deze achtbaan is natuurlijk geen heel groot exemplaar. Het gaat namelijk om een Human Powered Coaster. Bij dit type neemt de passagier plaats in een klein bakje, maar heeft een compagnon nodig om dit bakje de lifthill op te krijgen. Dit gebeurt door te trappen op een fiets.

 

 

Bronnen: Kliemannsland, RCDB