Fantazia Liptov Park investeert in nieuwe attracties

Vorige zomer opende in Slovakije het eerste themapark van het land. Het gaat om het indoorpark Fantázia Liptov Park dat op 29 juli 2022 de deuren opende voor het publiek. Ondanks dat het park tegenslag kent om haar achtbaan te openen, blijven ze wel verder investeren in het park en hebben ze dit jaar verschillende nieuwe attracties geopend.

 

Op 29 juli 2022 opende Fantázia Liptov Park haar deuren, meer dan een jaar later dan origineel gepland door de gevolgen van de coronacrisis en vertragingen in de bouwwerkzaamheden. Het pretpark is een educatief pretpark voor kinderen en bestaat uit 4 verschillende themagebieden. De achtbaan van het park Vesmír, is door een dispuut met de fabrikant nog steeds niet kunnen openen. Toch weerhoudt het Fantázia Liptov Park niet om verder te blijven investeren in het park.

 

Nieuwe attracties:

Dit jaar opende er al meteen heel wat nieuwe attracties. Zo opende een carrousel gethematiseerd naar sprookjes. Er werd ook een klimmuur geopend. Verder werd het park uitgebreid met een dinosaurus tentoonstelling en werd er een grote play area gemaakt met stenen in Lego-stijl. Fantázia Liptov Park werkte het afgelopen jaar ook verder aan de thematisering en werden er full-day tickets toegevoegd aan het aanbod.

Rechtszaak:

Het park heeft met Vesmír ook een achtbaan in huis. Het gaat om een spinning coaster dat de eerste vaste achtbaan van Slovakije is. Helaas is er een dispuut met de Slovaakse fabrikant InterTech. Het park betaalde de fabrikant 300.000 euro voor de achtbaan. De rollercoaster werd volledig opgebouwd, maar de fabrikant weigerde de nodige technische papieren te leveren die nodig zijn om Vesmír officieel te kunnen openen. Vorig jaar al sleepte Fantázia Liptov Park de fabrikant voor de rechter. Helaas zijn de gerechtelijke procedures nog steeds lopende waardoor de achtbaan nog niet kon worden geopend.

  

 

Bron: Erik

Foto’s: Fantázia Liptov Park