Zauberwelt der Diamanten volledig in de as gelegd in Europa-Park

Op 19 juni ’23 ontstond omstreeks 16u40 een brand in een technische ruimte in het gebouw van de “Zauberwelt der Diamanten”. Brandalarm en alle evacuatieplannen werkten voorbeeldig, maar voor het gebouw was er geen redding mogelijk.

 

Al snel was er een grote rookpluim te zien boven het grootste themapark van Duitsland. De massaal toegesnelde brandweerlieden waren in staat te voorkomen dat de brand uitbreidde naar naastliggende gebouwen, maar voor de “Zauberwelt der Diamanten” was het toen al te laat. Er waren ook verschillende explosies te horen.

Nog de hele avond ging het nablussen door en terwijl kwamen de eerste onderzoekers al aan in het park om de oorzaak van de brand te achterhalen. Op het eerste zicht lijkt de brand te zijn ontstaan door een technisch defect, echter zal de definitieve oorzaak nog enkele weken op zich laten wachten. De getroffen attracties zullen niet snel heropenen. Dit kan ook niet anders als je de foto’s van de schade bekijkt. Er blijft namelijk niet veel over van hetgeen zich in het gebouw bevond. De track van de “Alpenexpress” is volledig verwoest en ook de vaargeul van de “Tiroler Wildwasserbahn” zal voor de schroothoop zijn.

 

Bij de bezoekers vielen gelukkig geen slachtoffers. De bezoekers van het park werden eerst gevraagd om het gebied te verlaten, vervolgens sloot het park de attracties geleidelijk aan richting de uitgang om zo de bezoekersstroom te gidsen richting de uitgang. Jammer genoeg vielen er wel 2 lichtgewonden bij de brandweer. We kunnen alle brandweerlieden aanwezig enkel maar dankbaar zijn voor hun inzet, want door hun werk werd erger voorkomen!

 

Het park is vandaag gewoon open, echter blijven de “Panoramabahn”, “Alpenexpress Enzian”, “Alpenexpress Coastiality”, “Tiroler Wildwasserbahn”, “Yomis-Zauberwelt der Diamanten” en de winkels “Bazar Español” en “Edelsteingrotte” gesloten. Het getroffen gebied is afgezet met hekken, maar alsnog is de omvang van de schade enorm.