Werken aan nieuwe glijbanentoren Aqualibi bereiken nieuwe mijlpaal

De werken aan de gloednieuwe glijbanentoren van het Belgische waterpark Aqualibi hebben een nieuwe mijlpaal bereikt. Alle steunpalen voor de 4 nieuwe glijbanen werden in de grond gezet. De glijbanen die erbij komen zullen allen spectaculair zijn gaande van een halfpipe glijbaan tot een draaikolk.

 

In december 2023 breidt Aqualibi fors uit. Het waterpark vergoot zo’n 1.000 m² door de bouw van een 25 meter hoge toren met een daaraan vier glijbanen die uniek zijn in de Benelux. In enkele van de glijbanen zullen de bezoekers tegen elkaar kunnen racen, een andere heeft dan weer een grote 18 meter hoge halfpipe. Een derde glijbaan bevat een trechter element en de laatste wordt de meest spectaculaire waarbij je bootje opwaarts wordt gelanceerd.

 

Het is de Canadese fabrikant ProSlide Technology die instaat voor de bouw van de waterslides. Wie Walibi Belgium of Aqualibi dit jaar al bezocht kan de grote werken niet ontgaan zijn. Er liggen verschillende waterslide onderdelen links van de ingang van het park en de huidige bouwwerkzaamheden tonen goed de omvang van het project aan. Ondertussen werden ook alle steunpilaren voor de 4 glijbanen geïnstalleerd, waarmee een nieuwe mijlpaal in de bouw van het project werd bereikt.

Foto’s: Aqualibi