Uitgelicht: EuroLoop – Fabrikus World

EuroLoop is de grootste vaste achtbaan van het Franse Fabrikus World. De Euro in de naam is afkomstig van de oude naam die het park droeg, namelijk EuroPark. Deze achtbaan is ook de oudste baan van het park, aangezien ze dateert van 2004, maar ze was niet nieuw bij aankoop.

 

 

EuroLoop begon haar leven in 1988 als Miralooping in het ondertussen gesloten Franse pretpark Mirapolis. Toen het park in 1991 sloot kwam de achtbaan ook te koop te staan. Daarna verhuisde ze naar het Duitse Spreepark, waar ze door het leven ging als Mega Looping Bahn. Het is niet geheel duidelijk in welk jaar ze daar precies geopend werd, maar ze sloot in 2001 waarna ze nog twee jaar stil stond in het park, dat volledig sloot in 2002. Pas daarna verhuisde ze dus naar Fabrikus World.

EuroLoop is een achtbaan van het type MK-1200 / Double Loop Corkscrew. De baan is 30 meter hoog en 750 meter lang, er wordt een snelheid bereikt van 65 km/u. Tijdens de rit beleef je vier inversies: een dubbele looping en een dubbele kurkentrekker.

Over de baan rijden twee treintjes met telkens plaats voor 25 personen, die minstens 140 cm groot moeten zijn.