Nieuw pretpark Coco Park opent deze zomer in Marokko

Goed nieuws voor de Marokkaanse pretparkfanaten. Er is voor Afrikaanse normen een groot nieuw pretpark in opbouw dat deze zomer al zal openen. De blikvanger wordt een achtbaan die overkop gaat en die het parcours voorwaarts en achterwaarts aflegt.

 

In Afrika zijn de minste pretparken en achtbanen te vinden. Daarom is het eens zo fijn dat daar nu een nieuw belangrijk pretpark bij komt. Het gaat om Coco Park dat momenteel opgebouwd wordt in Douar Alaoui, in de Marokkaanse regio Fès-Meknès. Het heeft een oppervlakte van 100.000 m², meer dan 70 attracties, meer dan 35 arcadegames en meer dan 12 kinderattracties.

Blikvanger van het park is ongetwijfeld een Chinese -knok off Boomerang achtbaan die gebouwd werd door Zhejiang Juma Amusement Equipment. De Heart Roller Coaster, zoals de Chinese fabrikant dit type achtbaan noemt, heeft drie inversies. Dit zijn een Looping en Cobra Roll en deze worden zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. Verder werd er ook nog een familieachtbaan opgebouwd.

Naast de 2 achtbanen zijn er nog verschillende andere belangrijke attracties. Zo is er een reuzenrad, Log Flume (boomstammetjes), een Frisbee-achtige thrillride, een piratenboot, een zweefmolen en koffiekopjes. Daarnaast is er ook een kartcircuit en bowlingbaan.

 

Coco Park is gelegen op 2 uur en 20 minuten rijden van Casablanca, 1 uur 30 minuten rijden van Rabat, 1 uur 45 minuten rijden van Kénitra en 45 minuten rijden van de stad Fès. Toegang tot het park kost 150 Marokkaanse dirham, omgerekend zo’n 13,85 euro per persoon. Het park kondigt aan in de zomer van 2023 te openen, maar een concrete openingsdag werd nog niet genoemd.

 

 

Bron: Coco Park, rcdb

Foto: Coco Park