Nederlandse reuzenradfabrikant bouwt nu ook haar eerst starflyer

De Nederlandse fabrikant Lamberink die we kennen van de bouw van haar reuzenraden in alle maten en vormen, is nu ook begonnen met de bouw van haar eerste starflyer. Deze wordt verkocht aan een Australische exploitant.

 

Lamberink is een Nederlandse fabrikant van reuzenraden. Naast nieuwe exemplaren bouwen, doen ze ook aan revisie van bestaande raden en kan je er huren voor gebruik. Bij de exemplaren die ze zelf bouwen zijn er momenteel 5 verschillende types die gaan van een 22 meter hoog rad tot een 46 meter hoog rad. Deze kunnen zowel met open alsook gesloten gondels verkregen worden maar ook een spaakloos reuzenrad behoort tot de mogelijkheden. Eveneens worden er vaste reuzenraden gebouwd of raden die transportabel zijn voor onder andere op het kermiscircuit.

Lamberink is nu een stap verder gegaan want het bedrijf gaat nu ook een andere attractie bouwen. Het gaat om een heuse starflyer die momenteel vooral gebouwd worden door Funtime. Het is de Australische exploitant Jamie Pickett die het eerste exemplaar aankocht. Het betreft een 54 meter hoge toren die opgeleverd moet worden tegen 2024.

 

 

Bron en foto: Reuzenrad Bouw Lamberink B.V.