Hersheypark opent nieuwe RMC-achtbaan Wildcat’s Revenge

In juli 2022 nam het Amerikaanse pretpark Hersheypark afscheid van haar houten achtbaan Wildcat. Deze achtbaan bleef enkele maanden gesloten, tot het park bekendmaakte dat men plannen had om deze een RMC-behandeling te geven. Sinds begin deze maand kunnen de bezoekers een ritje maken in Wildcat’s Revenge.

 

In 1996 opende Hersheypark haar houten achtbaan Wildcat. Deze baan kreeg deze naam als eerbetoon aan de allereerste achtbaan die het park ooit bouwde, want van 1923 tot 1945 had het park al een houten achtbaan met die naam. De laatste Wildcat werd gebouwd door Great Coasters International. Deze baan was 32,2 meter hoog, 970,2 meter lang en behaalde een snelheid van 80,5 km/u.

 

Op 2 juni opende het park dan haar nieuwe versie van deze achtbaan met Wildcat’s Revenge. Rocky Mountain Construction bouwde de houten achtbaan om tot een hybride achtbaan met inversies. Wildcat’s Revenge is 42,7 meter hoog en heeft een lengte van 1070 meter lang. Tijdens de rit gaan gasten doorheen vier inversies en behalen een maximale snelheid van net geen 100km/u. De inversie elementen zijn een Step-Up Under Flip, Zero-G Stall en een Zero-G Roll.

 

Bron en foto’s: Hersheypark