Frans pretpark Winnoland maakt details bekend rond nieuwe mijntrein achtbaan

Het Franse pretpark Winnoland, voorheen gekend onder de naam Babyland-Amiland, gaat in 2025 uitpakken met een gloednieuwe attractie. Het gaat om een Junior Coaster van Vekoma die gethematiseerd zal worden naar een mijntrein.

 

Drie jaar geleden in juni van 2020 kon Themeparkfreaks de komst van deze nieuwe rollercoaster al exclusief aankondigen. Het park vertelde toen aan onze redactie de komst van een mijntrein achtbaan naar het park ter vervangingen van de Jet Coaster die in 2018 in het park geplaatst werd, maar nooit voor het publiek werd geopend.

Een openingsdatum werd toen nog niet genoemd en het bleef lange tijd stil rond het project. Nu de coronacrisis achter de rug is, wordt opnieuw doorgezet met het project en zijn er meer details bekendgemaakt rond de rollercoaster.

 

Vekoma Junior Coaster:

Geoffrey Lapere, de parkdirecteur van Winnoland en zoon van oprichter Xavier Lapere, heeft aan de pretpark fansite PCW.News meer details onthuld over de nieuwe achtbaan. Deze zal gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma en wordt een Junior Coaster van het model 254 m, ook wel Kalypso genoemd. Dit wil zeggen dat de rollercoaster een snelheid zal behalen van 46 km/u en 11,7 meter hoog wordt. Het parcours zal 254 meter lang worden.

Een gelijkaardige achtbaan werd al reeds geopend in 2022 met Dino Dash in het Ierse pretpark Emerald Park, vroeger gekend onder de naam Tayto Park. Ook dit jaar openen er twee nieuwe achtbanen van dit model met Honey Harbour in het Poolse pretpark Energylandia en ook het Chinese Fantawild in Xuzhou opent er eentje.

Winnoland zal deze rollercoaster volledig in een mijntrein jasje steken en dit alles moet klaar zijn tegen 2025. Het doet erg denken aan La Mer de Sable dat in 2021 met Silver Mountain eveneens een Junior Coaster opende en deze in een mijntrein jasje stak. Dit model was in de uitvoering 335 m wat wil zeggen dat deze Junior Coaster net iets langer, hoger en sneller is. La Mer de Sable ligt in Ermenonville net boven Parijs terwijl Winnoland gelegen is in Saint-Pierre-du-Perray, net onder Parijs. De rollercoaster zelf zal 2 miljoen euro kosten terwijl de totale investeringen voor 2025 zullen oplopen tot 3 miljoen euro.

 

Bron: PCW.News

Foto: Themeparkfreaks (Bob Van Dyck)