Fotoalbums: Pinkster Rodel trip dag 3 – mei 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan besloten hun Coaster Counter tijdens het Pinsterweekend, dat lekker lang duurde, op te krikken met enkele Duitse Alpine Coasters en aanverwanten. Ook hielden ze halt bij enkele kermissen en een dierenpark.

 

Inselsberg Funpark

Op dag 3 van hun rodeltrip stopten Themeparkfreaks Bob en Tristan bij Inselsberg Funpark. Hier kan je meerdere attracties vinden zoals rodelbaantjes en de voor ons belangrijke Wie-Flyer. Deze attractie van het gelijknamige type werd gebouwd door Wiegand en opende in 2012.

Erlebnis-Arena-Ruhla

Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten tijdens hun Pinkster trip ook Erlebnis-Arena-Ruhla . Hier kan je de Brandauer Mountain Coaster Erlebnis-Rodelbahn Ruhla terug vinden. Deze baan verschilt van de traditionele Alpine Coasters doordat deze over een single rail rijdt. De uitbater vertelde ons dat dit de steilste van Duitsland zou zijn, of dit feitje echt correct is weten we niet, maar de baan was meer dan de moeite waard. De baan heeft een opwaartse helling van 35% en een maximale neerwaartse helling van 25%.

Erlebnis-Arena-Ruhla  is gelegen naast het miniatuurpark Mini-a-thür. Hier kan je miniatuurgebouwen vinden naar model van echte gebouwen uit de streek. Je hoeft dit park niet mee te bezoeken en opteren om enkel de rodelbaan te doen.

Ski- und Rodelarena Wasserkuppe

Als laatste rodelfun halte op de derde dag van de Pinkster trip die Themeparkfreaks Bob en Tristan maakten, hielden ze halt bij Ski- und Rodelarena Wasserkuppe. Dit behoorlijk grote park is een paradijs voor mensen die houden van rodelen. Je kan hier twee gewone rodelbanen vinden, een soort rondrit met een baantje dat de Wie Li heet en meer.

Wij hielden er voornamelijk halt om plaats te nemen in de Alpine Coaster Rhönbob, die gebouwd werd door Wiegand en in 2018 de plaats in nam van de oudere Alpine Coaster, met dezelfde naam, die verwijderd werd. Deze baan heeft een lengte van 1050 meter.

Ook maakten we een ritje op Hexenbesen, een baan van het type Mystical Hex.