Charles Knie Circus-Land opende nieuwe achtbaan

Het Duitse Charles Knie Circus-Land investeerde dit jaar in heel wat nieuwigheden. De grootste nieuwigheid is de eerste achtbaan van het park, welke onlangs opende. Ook kwamen er dinosaurus replica’s naar het park.

 

Charles Knie Circus-Land is een pretpark dat uitgebaat wordt door een circusfamilie. Het park werd opgericht in 2020 omdat men toen niet mocht rondreizen door de coronabeperkingen. Inmiddels is het park uitgegroeid tot een permanente bestemming in Einbeck, in het zuiden van Nedersaksen.

Dit jaar investeerde het park in dinosaurus modellen, die de vorige gehuurde exemplaren vervingen. Ook werd een schommelbootje geopend dat de naam Flying Dragoon kreeg. De grootste en duurste investering werd echter de nieuwe achtbaan Achterbahn. In principe wou men deze openen op 1 april bij het begin van het nieuwe seizoen, maar bezoekers moesten geduld hebben tot enkele dagen geleden om een eerste ritje te maken.

Achterbahn is een Double Vortex Extended Coaster, gebouwd door SBF Visa. De trein rijdt door de 135 meter lange baan met een snelheid tot 32 kilometer per uur. De locomotief en de vier wagons bieden plaats aan maximaal 18 personen per rit.

 

Bron en foto’s: Charles Knie Circus-Land