Belgische achtbaan duikt op in Cyprus

De achtbaan Mini Racer van de Belgische exploitant Jean Schweig is momenteel in Cyprus! Dat is te zien op beelden die de exploitant deelde op zijn Facebookpagina. Onze redactie kon met het nodige speurwerk de exacte locatie achterhalen. Vermoedelijk blijft de rollercoaster daar nog heel de zomer waarna die mogelijk terugkeert naar België.

 

Wie een ritje wil maken op de Mini Racer, gekend van de Belgische kermissen, moet daar momenteel voor naar Cyprus. De achtbaan werd daar opgebouwd in Protaras Fun Park in de stad Paralimni. Dit is een gekende plek voor toeristen.

 

Protaras Fun Park is een soort zomerkermis die voor het eerst gehouden werd in 2021. Dit jaar werd het park op 19 mei geopend, al was toen de Mini Racer nog niet operationeel. Deze werd op vrijdag 2 juni opgebouwd. Een big apple achtbaan met de naam Caterpillar was toen al wel in werking.

 

Vermoedelijk zal de Mini Racer tijdelijk in Cyprus blijven en wordt dit dus geen permanent verhuis. Wij denken dat de Mini Racer tegen het einde van het jaar zal terugkeren naar België voor de 1 euro kermis van Huy die georganiseerd wordt door Jean Schweig zelf. Dit gebeurde toen ook zo in 2021 toen Mini Racer in de zomer verbleef in het Zuid-Franse pretpark Pirat’ Parc. Of onze vermoedens bevestigd worden, zullen we tegen het einde te weten komen.

 

 

Onderzoekswerk: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks.eu)

Foto: Gregory Dewulf (Themeparkfreaks.eu)

Video’s: Jean Schweig