Aangekondigde maar nooit gebouwde achtbaan Vipère verdwijnt uit La Ronde

Het Canadese pretpark La Ronde, gelegen in Montreal, zou in 2020 een nieuwe achtbaan openen, maar dit gebeurde echter niet. Eerst werd gezegd dat de opening uitgesteld werd door de coronacrisis, maar nu verdween de track uit het park.

 

Met Vipère zou La Ronde de eerste 4D Coaster van Canada openen, maar de achtbaan werd nooit opgebouwd en verliet onlangs het park. De opening werd aangekondigd voor 2020 maar kwam er nooit. Wel werden al funderingen gegoten en lag de track opgeslagen in het park. Die track blijkt nu verwijderd te zijn en zelfs de funderingen werden afgebroken. Het is dus duidelijk dat het park geen plannen meer heeft om Vipère te openen.

De geschrapte achtbaan Vipère was een oude bekende. Deze achtbaan draaide voorheen haar rondjes als Green Lantern: First Flight in het Amerikaanse Six Flags Magic Mountain. Het gaat hier om een zogenaamde Zac Spin rollercoaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan was 32 meter hoog en bereikte een topsnelheid van 55 km/u. De tracklengte was 247 meter lang en de achtbaan had een capaciteit van 800 personen per uur.

 

Dubbel jammer

Wat het feit dat de achtbaan dan toch niet in het park komt dubbel maakt, is het verwijderen van een andere achtbaan om plek te maken voor Vipère, namelijk Super Manége.

Super Manége was een typische Corkscrew Coaster met Bayerncurve. Bij dit type achtbaan ga je doorheen een dubbele kurkentrekker inversie. De hoogte van Super Manège was 23 meter en de lengte 731 meter. Over de baan reden twee treintjes waarin telkens 24 personen konden plaatsnemen. De topsnelheid die bereikt werd was 64,5 km/u.

 

Bron en foto: RCDB, La Ronde