Duits waterpark Donaubad opent vier nieuwe glijbanen

Het Duitse waterpark Donaubad in Neu-Ulm opent binnenkort vier nieuwe waterglijbanen, die de vorige glijbanen vervangen. Het park investeerde ongeveer 3,5 miljoen euro in deze nieuwigheden.

 

Aangezien de oude glijbanen van het Duitse Donaubad dringend toe waren aan herstellingen, besloot het park ze alle vier te vervangen door nieuwe exemplaren. Een volledige renovatie leek niet meer de moeite waard, hierdoor klopte het park aan bij glijbaanbouwer Klarer.

Een van de nieuwe glijbanen wordt een turboglijbaan van 91 meter lang. Deze wordt gekenmerkt door een zeer steile start, waardoor bezoekers direct een hoge snelheid krijgen. De glijbaan wordt optisch verbeterd door buitengewone lichteffecten. Bezoekers zullen tegen elkaar kunnen strijden, want er wordt een tijdmeting gedaan.

Ook in de tweede glijbaan zal men tegen elkaar kunnen strijden, ditmaal met drie personen. De glijbaan wordt 120 meter lang en wordt ook getimed.

De andere twee glijbanen zijn bandenglijbanen. De ene wordt 84 meter lang en 2,5 meter breed. Deze is zeer familiaal, je zal de keuze hebben uit enkele of dubbele banden.

De tweede bandenglijbaan bevat een trechterelement en is daardoor spectaculairder. Bij aanvang van de rit kan je een programma kiezen, waardoor de glijbaan een ander thema krijgt. Afhankelijk van je programmakeuze wordt de nieuwe glijbaan omhuld met verschillende licht- en geluidseffecten. Als een ander hoogtepunt zijn er vier nep-elementen op de 131 meter lange route, die de zintuigen van de bezoekers voor de gek houden.

 

Bron en foto’s: Donaubad, Themeparkcentral