Bouw nieuw Nederlands pretpark Bommelwereld kan van start gaan

Goed nieuws uit Gelderland. In het voorjaar van 2025 moet immers Bommelwereld opengaan. De omgevingsvergunningen zijn goedgekeurd en de bouw kan dus starten. De organisatie werkt hiervoor samen met het bekende Jora Vision.

 

Bij Marveld Recreatie in Groenlo moet in het voorjaar van 2025 een nieuwe indoorpretpark open gaan voor het publiek. De naam van het park zal Bommelwereld worden en zal volledig in het teken staan van de stripfiguren Tom Poes en Olivier B. Bommel. Bezoekers betreden straks de overdekte hal door middel van een kasteel dat op een heuvel staat.

De concept arts van het park zien er veelbelovend uit. Bezoekers kunnen zich volledig uitleven in de wereld van de stripfiguren. Zo kan je door de straten van Rommeldam lopen, kan je op bezoek in de magische sfeer van de zwarte bergen en moet je op passen voor de tovenaar Hocus Pas.

Op de plannen kan je ook tal van attracties terug vinden. Zo zien we een kettingmolen, kinderachtbaan, een boomstammenbaan, reuzenrad, vrijvaltoren, diverse draaimolens en een oldtimerbaan. De achtbaan zal de naam Bulderbaan krijgen. We zien ook diverse gebouwen, de kans bestaat dat er in een hiervan zich nog een attractie bevindt.

Er zal ook plaats zijn voor een theater en een museum en natuurlijk ook tal van horecazaken en terrassen. De hal heeft een totaal oppervlakte van 9000 vierkante meter. Vakantiepark Marveld ligt in de buurt van Winterswijk vlakbij de Duitse grens. Het park omvat een hotel, vakantiehuizen, kampeerplaats en een zwemparadijs.

De eigenaar van het park Edwin Bomers wilde zijn park aankleden in de stijl van een bekend Nederlands icoon. Dat zijn dus de stripfiguren geworden van Marten Toonder. De 177 stripverhalen vormen de inspiratiebron van het pretpark en zal er voor zorgen dat nog meer mensen in contact komen met deze iconische figuren uit de Nederlandse stripwereld.

 

Bron : Facebook Jora Vision

Foto’s: Facebook Jora Vision