Achtbaan Speed – The Ride staat opnieuw te koop

De achtbaan Speed – The Ride, welke opende in 2000 bij het Amerikaanse Nascar Cafe sloot in 2011 en verhuisde naar de bouwwerf van het London, Las Vegas hotel. Echter werd dit hotel nooit voltooid en bleef de baan in opslag liggen. Nu lijkt ze opnieuw te koop te staan.

 

Na jaren opgeslagen te liggen wil men een nieuwe eigenaar vinden voor Speed – The Ride, een achtbaan die jarenlang een icoon was in Las Vegas.

De achtbaan is gebouwd door Premier Rides en werd geopend op 28 april 2000. Maar in 2011 sloot het Nascar Cafe de deuren en de baan werd verkocht aan de eigenaar van het nog te bouwen London, Las Vegas hotel. Het hotel werd uiteindelijk niet gebouwd en de achtbaan bleef in opslag liggen. Nu wil men toch nog op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar via een website voor tweedehands-attracties.

Speed – The Ride De achtbaan is een LIM gelanceerde shuttle loop coaster en accelereert van 0 naar 72 km/u in twee seconden, hierna gaat het treintje door een verticale looping van 28 meter hoog en wordt extra aangedreven door een tweede lancering tot een topsnelheid van 112,7 km/u. Nadat het treintje een verticale spike op gaat van 68,3 meter hoog, legt men de rit nogmaals af, maar dan achterwaarts.

 

 

 

Bronnen: amusement-rides.com, RCDB