SBF Visa stelt gek achtbaanconcept Mustache Coaster voor

De Italiaanse achtbaanbouwer werkte een nieuw concept uit, dat gebruik maakt van het Hamsterwheel concept, maar in een nog gekkere vorm. De fabrikant kondigt dit aan als de Mustache Coaster.

 

De Mustache Coaster bestaat uit een rail met aan beide uiteinden een spike en in het midden een heuveltje, dus geen gesloten parcours. Dit concept doet een beetje denken aan de Disk’O Coaster die bijzonder populair is en verkocht wordt door Zamperla. Toch is de rit totaal anders.

Bij de Mustache Coaster neem je plaats in een echt achtbaantreintje, dat over en weer rijdt over de rail. Op deze trein kunnen zowel Spinning karretjes gemonteerd zijn alsook de befaamde Hamsterwheel karretjes. In tegenstelling tot de Hamsterwheel Coasters die we al kennen zal er niet één Hamsterwheel karretje bovenop de track rijden, maar zullen de karretjes voorzien worden van twee hamsterwielen, aan beide kanten van de track.

De Mustache Coaster maakt gebruik van een oppervlakte van 40 op 7 meter. De track heeft een lengte van 50 meter en is tot 8 meter hoog, het treintje zal een snelheid bereiken van 40 km/u. Voorlopig is dit nog een concept, waarvan we natuurlijk niet zeker weten of ze ooit gebouwd zal worden.

 

 

Bron: SBF Visa