Legoland Deutschland plant nieuw hotel en restaurant in het vakantiepark in 2024

Legoland Deutschland wil haar overnachtingsaanbod gaan uitbreiden. In het vakantiedorp zal hiervoor tegen 2024 een gloednieuw hotel gebouwd worden. Hierdoor zullen er meer dan 3000 overnachtingsmogelijkheden zijn in het park. Verder wil men een nieuw restaurant bouwen in het vakantiepark.

 

Met hotels als Drachenburg, Königsburg en Ritterburg en het Pirateninsel Hotel en sinds 2022 in Ninjago Quarter hadden de bezoekers van Legoland Deutschland al een mooie keuze aan overnachtingsmogelijkheden.

Deze mogelijkheden waren in het verleden goed voor een bezettingsgraad van 80%. Omdat de vraag zo groot is wil men nu opnieuw een hotel gaan bouwen, dat vertelde parkmanager Manuela Stone in een gesprek met Ausburger Allgemeine.

Het nieuwe Legoland Deutschland hotel zal 80 kamers krijgen. Deze worden opgedeeld in drie bouwdelen van drie verdiepingen, elk ruim 40 meter lang en tien meter hoog. Een vrije oppervlakte in de buurt van de personeelsappartementen zou hiervoor in aanmerking komen.

Ook dit hotel zal in een bepaalde stijl en thema komen, welke dat wordt wil men nu nog niet vertellen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het hotel volgend jaar geopend worden, maar de precieze datum is nog niet bekend.

In het vakantiepark komt ook een nieuw restaurant, dat niet alleen door hotelgasten bezocht kan worden, maar ook door dagjesmensen na een bezoek aan het attractiepark. Naast het nieuwe hotel zal eveneens een nieuw restaurant openen. Op een oppervlakte van zo’n 3.300 vierkante meter zal dit binnen 350 zitplaatsen bieden en op twee  terrassen nog eens 150 zitplaatsen.

 

Bronnen: Augsburger Allgemeine, Parkerlebnis

Foto: Legoland Deutschland