Knoebels Amusement Park wil klassiek attractieconcept Flying Coaster gaan bouwen

Het Amerikaanse pretpark Knoebels Amusement Park wil aan de slag gaan met een attractieconcept uit 1957. Dit concept bevat de technische tekening voor een zogenaamde Flying Coaster, wat in tegenstelling tot de naam zeker geen achtbaan is.

 

Knoebels Amusement Park bouwde in het verleden al de bijzondere houten achtbaan Flying Turns, aan de hand van zeer oude concepttekeningen, die gemaakt werden door John Norman Bartlett. Aan deze achtbaan heeft het park heel wat jaren gewerkt, maar kon ze openen in 2013.

 

 

Nu gaat het park opnieuw aan de slag met een attractieconcept van dezelfde ontwerper. Ditmaal kiest men voor de Flying Coaster, welke in tegenstelling tot de naam geen achtbaan is. Het gaat om een flatride waarbij de bakjes over een rail rijden om via een schans in de rail van grond te komen en even te zweven.

Het park vertelde over deze plannen en dat ze deze attractie graag zouden willen bouwen, maar vertelde meteen ook dat er geen zekerheid is dat deze ooit operationeel zou kunnen worden, of wanneer ze eventueel wel deze zouden kunnen openen. Het park houdt zich wel sterk dat haar technische ploeg zeker de meest geschikte mensen zijn om deze uitdaging aan te gaan.

De Flying Turns is vergelijkbaar met de attractie Kangaroo in Kennywood. Deze opende in 1964, maar verliet het park in 2020. Toch bleven fans deze klassieker missen en het park kwam op haar stappen terug. De attractie werd gemoderniseerd door Premier Rides en keerde terug in 2022.

 

 

Bron en foto’s: Knoebels