Parc Astérix deelt onride video van nieuwe achtbaan Toutatis.

De langverwachte nieuwe achtbaan van Parc Astérix opent op 8 april. Het park maakt ons alvast warm met een onride video van de achtbaan, die de naam Toutatis kreeg. Daarnaast opent het park ook nog een familieattractie.

 

Toutatis werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. De baan heeft een hoogte van 51 meter en een lengte van 1.075 meter. Sommige secties van de baan worden meermaals afgelegd, waardoor de totale afgelegde afstand maar liefst 1.361 meter is. Tijdens de rit wordt een topsnelheid behaald van 107 km/u.

In de baan zitten drie inversies verwerkt, namelijk een Barrel Roll en tweemaal een Zero-G Stall. Een ander speciaal element is een ‘top hat’. Over de baan rijden drie treintjes die telkens plaats bieden aan 20 personen. Zo kan er een theoretische capaciteit van 1.260 personen per uur bereikt worden.

De volledige rit ontdek je in onderstaande video.

 

Toutatis komt in het nieuwe gebied Le Fastival de Toutatis te liggen. In deze zone is er naast de achtbaan ook plaats voor de NebalaZ-attractie van Zamperla, Chez Gyrofolix, het speelgebied Le Sanglie d’Or en het restaurant Au Dolmen Gourmand. Een winkel zal de themazone compleet maken.

 

Bron: Parc Astérix