Fotoalbums: VAE-trip 2023: Legoland Dubai – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Legoland Dubai is onderdeel van Dubai Parks and Resorts dat 4 verschillende parken bevat. De andere parken zijn Legoland Waterpark Dubai, Bollywood Parks Dubai en Motiongate. Legoland Dubai opende als 7de Legolandpark in de wereld en het eerste van het Midden-Oosten. Het is een van de kleinere Legolandparken en bevat ook maar 2 achtbanen. De grootste is de familieachtbaan Dragon, dit is een Force Five die gebouwd werd door Zierer en start met een darkride gedeelte, de kleinste is Dragon’s Apprentice, dit is een Zamperla single helix coaster. Voor mij persoonlijk het minste Legolandpark van de 4 Legolandparken die ik al bezocht heb. Miniland was echter wel heel leuk en heel anders dan in andere parken.