Fotoalbums: VAE-trip 2023: Festival Land, Funtastico & Rashidiya Park – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Vandaag nemen we jullie mee naar drie outdoor pretparkjes in de emiraat Ajman.

 

Festival Land:

Festival Land is gelegen in de emiraat Ajman en wordt uitgebaat door Happy Fun. Bij ons eerste bezoek aan het park stond alles onder water dus zijn we uiteindelijk nog 2 keer moeten terugkomen. De rollercoaster line-up bleek daarenboven hard veranderd, want de Dragon coaster was verdwenen uit het park en in de plaats was de Rolly Fantasy opnieuw in het park en ook een kleine powered coaster. De oudste achtbaan van het park is de Blizzard, een extreem slechte achtbaan van Top Fun. De operator raadde ons meerdere malen af om een ritje te maken wegens de pijnlijkheid ervan. Helaas moesten we de credit scoren, dus kozen we maar om tegen alle adviezen in, betalend pijn te lijden. De Rolly Fantasy en de powered coaster waren buiten werking dus moesten we later nog eens terugkeren in de hoop op meer geluk.

Funtastico:

Funtastico is een klein pretparkje met enkele attracties gelegen in de emiraat Ajman. Het heeft een mini achtbaan met Worm Train, maar deze is wel heel schattig en geeft een uitstekende rit weg. Verder is er nog een kartbaan voor kinderen, springkastelen, een carrousel en schommelbootje.

Rashidiya Park:

Rashidiya Park is gelegen in de emiraat Ajman en is enkel toegankelijk voor vrouwen en kinderen. Mannen mogen dit park enkel binnen indien ze vergezeld zijn van een vrouw en kinderen. Het park wordt uitgebaat door Happy Fun. Er is een achtbaan met Roller Coaster Train, die in niets lijkt op een achtbaan die ik al eerder gedaan heb. Helaas hebben we geen idee wie deze rollercoaster gebouwd heeft.