Bobbejaanland stelt nieuwigheden 2023 voor

Komende zaterdag is het zover, dan start het pretparkseizoen opnieuw. Bobbejaanland nodigde de pers uit, om al eens vooruit te blikken naar het nieuwe seizoen. Afgelopen winter heeft het park zo’n 5 miljoen euro geïnvesteerd in allerlei zaken. Die werden dan ook uitgebreid aan ons voorgesteld. Zo kregen we concept art te zien van Terra Magma, die de iconische attractie Indiana River moet vervangen.

 

Terra Magma

Deze winter is men begonnen Indiana River om te bouwen naar Terra Magma. De wildwaterbaan blijft, maar krijgt een ander thema. In Terra Magma vaar je een vulkaan binnen, waar je uiteraard een spannend avontuur beleefd.

Bobbejaanland maakte ook bekend hoe men de gevel zal aankleden. Er is gekozen om een wand te maken met huisjes en/of hutjes, waar je dan in de verte de vulkaan op de achtergrond ziet. Het instapstation zal dan het zogezegde laatste huisje zijn voordat je de vulkaan invaart. De trap waar je de attractie verlaat en het foto verkooppunt worden aangepast, daar vind je een schip terug dat zich op rotsen heeft vast gevaren. Daarnaast worden ook de gevels in de buurt van Terra Magma aangepast naar de attractie. Denk maar aan het gebouw waar je tijdens Halloween Sonar kan ontdekken.

Tijdens de tocht ontdek je wat er zich allemaal afspeelt in de vulkaan. Dit wordt getoond door fysieke scènes, maar ook door projecties. Wat die scènes allemaal zijn, kan je in mei zelf gaan ontdekken.

Andere investeringen in het park

Tijdens de winter heeft Bobbejaanland niet alleen aan Terra Magma gewerkt. Ook de volledige bezoekersparking is onder handen genomen. Deze is opgewaardeerd met beveiligingscamera’s, verlichtingspalen, parkeerticket automaten en digitale bewegwijzering. Daarnaast is er ook een groen pad aangelegd, vlak naast het park. Via deze weg wandel je vervolgens naar de ingang van het park.

Eveneens de Candy Shop, de grote snoepwinkel aan de ingang van het park, heeft een metamorfose gekregen. Deze is vergroot en steekt in een nieuw jasje. Zo werd de winkel aangekleed met levensgrote snoepjes. Ideaal om de dag in Bobbejaanland te beginnen of beëindigen.

Cowboy Town heet vanaf dit jaar Desperado City. Daar vind je dit jaar het vernieuwde Saloon terug. Het Saloon werd met veel aandacht voor de vele authentieke elementen en respect voor de rijke geschiedenis gerenoveerd. Hierdoor zal het Saloon, samen met de bijhorende Music Hall, weer meer worden gebruikt voor evenementen, shows en B2B-evenementen.

Bobbejaanland zal dit jaar ook ieder “themagebied” aangeven met een eigen logo en stijl. Zo wordt het volledige park verdeeld met elk zijn eigen overkoepelend thema. Daarenboven zijn ook de attractieborden aangepast en heeft men heel wat schilderwerken uitgevoerd. Verder doen ook digitale displays hun intrede, waar je dit seizoen de actuele wachttijden kan raadplegen per attractie. Je zal er ook het parkplan en promoties kunnen terugvinden. Bij de Speedy Pass-ingangen zal je de wachttijden in real-time kunnen bekijken.

Vanaf dit jaar geeft Bobbejaanland de papieren parkplannetjes gratis aan zijn bezoekers en hoef je dus niet meer te betalen voor een plannetje.

 

 

Bron & foto’s: BBJ, TPF