Opening nieuwe achtbaan Europa-park uitgesteld naar 2024

De nieuwe achtbaan van Europa-Park zal dan toch niet in 2023 openen. Door leveringsproblemen op het gebied van elektronica componenten, wordt de opening van de achtbaan en het bijhorend gebied uitgesteld naar 2024.

 

De nieuwe achtbaan die Europa-Park aan het bouwen is, zal dan toch niet in 2023 openen. Enkele onderdelen, vooral elektronica componenten, worden maar niet geleverd. Een probleem waar veel parken mee te maken krijgen bij het bouwen van nieuwe attracties. Zo ging Avonturenpark Hellendoorn in 2022 een nieuwe achtbaan openen, maar ook zij kregen te maken met leveringsproblemen waardoor hun nieuwe achtbaan maar in 2023 zal openen. Ook het Duitse Skyline Park heeft de opening van 3 nieuwe attracties moeten uitstellen.

 

 

 

De nieuwe achtbaan van Europa-Park heeft de werknaam Voltron Coaster gekregen, de echte naam is nog niet bekend. Het achtergrondverhaal draait rond Nikola Tesla. Hij zou bezoekers van het park kunnen transporteren met kosmische energie. De achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en is een Big Dipper type, zoals Lost Gravity (Walibi Holland) en Dynamite (Freizeitpark Plohn). Bij deze achtbaan wordt wel gebruik gemaakt van een trein en niet van 1 karretje zoals bij de 2 voorgangers. Voltron Coaster zal inversies, lanceringen en enkele speciale effecten bevatten. Het gebied rond de achtbaan komt in het teken van Kroatië te staan.

 

Bron: Looopings

Foto: Europa-Park