Oakwood investeert 2 miljoen dollar in houten achtbaan Megafobia

Oakwood Theme Park, een Brits attractiepark, heeft besloten om 2 miljoen dollar te investeren in hun houten achtbaan Megafobia. De achtbaan zal voor 40% worden vervangen. The Gravity Group is aangesteld om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Goed nieuws voor fans van de houten achtbaan Megafobia. Oakwood Theme Park zal namelijk dit jaar 2 miljoen dollar (ongeveer 1,8 miljoen euro) investeren in de houten achtbaan. Het park werkt daarvoor samen met The Gravity Group, een Amerikaans bedrijf dat bekend is vanwege het bouwen van houten achtbanen. De bedoeling is om 40% van de baan een retrack te geven. Daarbij horen ook de eerste en tweede drop, die samen met de rest van de baan een nieuw soort track zal krijgen. Het park koos voor het zogenaamde Vertical Engineered Track. Beide drops zullen ook een nieuw profiel krijgen waarbij de eerste drop steiler zal gemaakt worden.

Onlangs startte het bedrijf al met het verwijderen van de rail, waarbij de scherpste bocht al volledig verwijderd is. Megafobia werd destijds gebouwd door Custom Coaster International en opende in 1996. De achtbaan heeft een lengte van 901 meter, een maximale hoogte van 25,9 meter en maximale topsnelheid van 77,2 km/u. Begin mei zouden de werken afgerond moeten zijn, al is dit wel afhankelijk van leveringen uit Europa en de Verenigde Staten.

 

Bron & foto: Oakwood (statistieken: RCDB)