Rasti-Land pakt uit met een nieuwe achtbaan voor 50ste verjaardag

Het Duitse pretpark Rasti-Land gaat opnieuw een achtbaan bouwen. Deze keer om de 50ste verjaardag van het park te vieren. Het pretpark heeft zelfs de komst van een primeur aangekondigd, namelijk de eerste Family Boomerang Coaster die gebouwd zal worden door de SBF Visa Group. Het wordt meteen de derde nieuwe achtbaan voor het park op amper enkele jaren tijd.

 

Het Duitse pretpark Rasti-Land opende haar deuren in 1973. Sinds 1991 heeft het pretpark ook een rollercoaster met Achterbahn, een Junior Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. 28 jaar lang bouwde het pretpark geen nieuwe achtbaan, maar in 2019 kwam daar verandering in met de opening van Holta Di Polta, een Micro Coaster van SBF Visa Group. Ondertussen opende het park ook in 2022 een nieuwe achtbaan met Strohnado, een spinning coaster van SBF met een hamsterwielrad en nu staat er voor 2023 alweer een nieuwe achtbaan op de planning.

 

Voor de derde keer op rij gaat Rasti-Land daarvoor een samenwerking aan met de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group die ook Holta Di Polta en Strohnado bouwde. Ditmaal krijgt het pretpark geen standaardmodel, maar wel een heuse primeur van deze fabrikant. SBF zal namelijk haar eerste Family Boomerang Coaster bouwen zoals we deze ook kennen van modellen bij Vekoma en Gerstlauer.

Het treintje zal eerst achterwaarts op een heuvel getrokken worden. Wanneer de trein wordt losgelaten zal deze voorwaarts naar beneden gaan en door het station rijden, waarna een parcours volgt met verschillende bochten en waarbij de trein tot stilstand zal komen op een spike. Hierna zal de achtbaantrein het parcours opnieuw afleggen, maar dan achterwaarts.

De nieuwe attractie komt er om de 50ste verjaardag van het park te vieren. Ondertussen werden ook de eerste werkzaamheden voor de nieuwe attractie uitgevoerd. Het betreft grondvoorbereidingswerken waarop duidelijk de lay-out van de achtbaan te zien is. De attractie komt naast de Bobkartbaan en Strohnado te staan.

Bronnen en foto’s: rcdb, Rasti-Land